PROJECTDetail

Fukui Children's Science Center 1998

CATEGORY

  • Museum / Gallery

SCOPE

  • Interior

YEAR

  • 1998

LOCATION

  • Japan

PROJECT TEAM

  • Tokyo

Client : Fukui Prefecture
Design : Mitsuru Senda, Environment Design Institute


This facility is designed to make learning about science fun for children. Besides a space theatre topped by a 23 meter in diameter dome-shaped screen, the center has a variety of fun attractions that explore the riddles of space and science, an interactive zone where children directly experience the working of nature, a discovery zone for learning about human ingenuity, and a number of other learning areas. Relying on natural light during normal operation, the space theatre also has a lights-out interactive light show that completely reverses the space.