PROJECTDetail

Chino Cultural Complex 2005

CATEGORY

  • Civic / Cultural

SCOPE

  • Landscape
  • Interior

YEAR

  • 2005

LOCATION

  • Japan

PROJECT TEAM

  • Tokyo

Client : Chino City
Design : Nobuaki Furuya, Studio Nasca


This facility next to JR Chino Station is a center for local cultural and creative activities. This complex including two auditoriums, an art museum, library, and an event space is noteworthy for being part of the station building itself.
The glass enclosed space next to the station is a library and studio. Sunny and open during the day, the character of the space dramatically reverses at night when the white ceiling is silhouetted in the night sky. The ceiling is completely free of lighting fixture. Uniform uplighting that seems to come from nowhere transforms the building itself into a colossal lighting fixture.