PROJECTDetail

National Museum of Singapore 2006

CATEGORY

  • 博物馆 / 美术馆

SCOPE

  • 外立面
  • 室内

YEAR

  • 2006

LOCATION

  • 新加坡

PROJECT TEAM

  • 新加坡

Client : National Heritage Board, National Museum of Singapore
Design : W Architects Pte Ltd, CPG Consultants Pte Ltd


The restoration project for the old Singapore History Museum transformed the building into the new National Museum. The new museum combines the colonial-style Old Building and the glass architecture of the New Building, which also partially encloses a section of the Old Building. This experiment in preserving old architecture while adding something new to the cityscape embodies the character of a museum. We decided to highlight the contrast between the old and new façades with layered light. The lighting creates a striking scene by elegantly blending the classical solemnity of the stone structure with the modern lightness of the glass building.


*Photo #3 credit : Albert Lim